Setembre de 1967, Josep Padrós es medalla de bronze en els Jocs del Mediterrani de Tunísia, la primera medalla internacional del CN Poble Nou. #100anysCNPobleNou

 

Setembre de 1967, Josep Padrós es medalla de bronze en els Jocs del Mediterrani de Tunísia, la primera medalla internacional del CN Poble Nou. #100anysCNPobleNou

 

La primera medalla internacional va ser per Josep Padrós. Era en els Jocs del Mediterrani celebrats a Tunísia. La selecció estatal de waterpolo, després d’haver-se imposat en els primers , va tenir un paper allunyat del que esperaven els responsables federatius dn els segons jocs del Mediterrani, els celebrats a Barcelona. No sé si va ser per això o per un altre motiu, no va ser fins a 1967 que es va tornar a participar en waterpolo, va ser a Tunísia. La natació va aconseguir molts èxits individuals i en els equips de relleus i el waterpolo no va voler ser menys, aconseguint un tercer lloc després d’un magnífic torneig en el qual només van ser superats per les potents Iugoslàvia i Itàlia i amb resultats més que dignes.

En aquells equip, Bandy Zoliomi, el seleccionador , va incloure alguns dels nedadors més destacats, doncs, aquests havien competit la primera part dels jocs i, quan va arribar l’hora del waterpolo ja estaven lliures. Així, medallistes en natació, Torres, Fortuny i un menys habitual Corell, van jugar en l’equip de waterpolo. Entre els waterpolistes que podríem definir com a purs, encara que tots tenien un origen en la natació de competició hi era el nostre Josep Padrós.

En una competició plena d’anècdotes, com en una recepció en que es van servir llagostins, però, com a recomanació els van dir que millor protegir l’estomac i no tastessin ni l’aigua ni el vi, es van haver d’acompanyar amb...llet. Coses d’aquells països i aquells moments.

La poca fundaria de la piscina, davant de les queixes dels equips, doncs, era poc profunda, es va solucionar afegint aigua, vint centímetres per sobre els sobreeixidors.

En Josep Padrós va fer dos dels gols del combinat, clar que no era tant fàcil en aquell moment, doncs, es jugava amb el que eren punts de penalti, la majoria de les notacions eren pels encarregats de llançar les penes màximes, però, va ser el cinquè jugador més utilitzat pel tècnic hongarès

Amb aquell 4-2 davant Grècia, aquell pòdium del 15 de setembre de 1967, significava el primer gran eixit internacional del nostre club.









Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou