Permeteu que us faci aribar els sentiments d'ALex Corres, protagonista en la vida del club, pel que fa a Joan Jané, l'entrenador que abans de fer campiona del món i olimpica a la selecció estatsl va retornar al club a la màxima categoria estatal . #100anysCNPobleNou

 Permeteu que us faci aribar els sentiments d'ALex Corres, protagonista en la vida del club, pel que fa a Joan Jané, l'entrenador que abans de fer campiona del món i olimpica a la selecció estatsl va retornar al club a la màxima categoria estatal . #100anysCNPobleNou

Transcorria el setembre del 1990, quan Joan Jané, acceptava el càrrec de dirigir el 1er. equip del CN Poble Nou, en aquells moments en el pou de la segona  catalana.

Fixat  pel Josep Padrós , president aleshores, amb el ferm propòsit de tornar a fer gran el club de la seva vida , en Joan aterra procedent del CN Barcelona i amb la aureola d’ haver estat un dels grans referents del waterpolo estatal.

Aviat ens comprova que la aposta es seriosa , aglutina una combinació  de jugadors veterans amb joves,  plens d’ ambició per demostrar la seva vàlua.  

La humilitat del Joan , per anar a un equip en aquells moments era lluny de l’elit del  waterpolo,  i amb el seu entusiasme desaforat, ben aviat arriben els primers fruits amb l’ ascens de l’ equip a primera catalana de forma meteòrica sense perdre cap partit

La següent temporada, la 1991-1992, l’ objectiu es clar i ambiciós , tornar a categoria nacional , en aquells moments la sèrie A-2, el bloc es manté i s’ aposta per un jugador colombià el Ivan Darío Gómez que potencia el conjunt.

L’ equip es primer de la fase territorial i accedeix a la fase d’ ascens, que el club organitza a casa,  a la nostra estimada Can Felipa , a principis del mes de maig . La piscina es converteix en un fortí i s’assoleix l’ ascens, juntament amb el AE Santa Eulalia , sense perdre cap partit.

Dies després el FC Barcelona, el segon amor d’en Joan, es proclama Campió d’ Europa a Wembley per primera vegada, el Joan no podia estar més satisfet. Barcelona es prepara per albergar la Olimpíada i en Joan té el encàrrec de col·laborar en la direcció la competició de waterpolo , molts dels integrants d‘aquell equip, el del nostre club,  formaren part del seu equip de gestió en els Jocs , una experiència inoblidable.

Comença la temporada 1992-93,  amb la il·lusió de tot el club de tornar a la màxima categoria, la Divisió d’honor, que el club mereix , s’incorporen reforços per afrontar amb garanties la exigència de la competició.  La temporada es torna feixuga , l’ equip no acaba de rutllar i comencen els dubtes , fins que els resultats els aboquen a lluitar per la permanència en la fase de promoció a Madrid. Allà, amb l’angoixa de poder perdre tot

El que s’havia assolit amb tant d’esforç les dues temprades anteriors, en Joan prepara l’equip a consciència i la salvació arriba de forma contundent , invictes en tota la fase.

Conscient de que ha de canviar quelcom, es fa una sèrie de retocs i de concepte de cara a la temporada 1993-1994 , per tornar a intentar el salt a l’ elit del waterpolo espanyol

La temporada es espectacular a tots els nivells per molts motius que  procedim a enumerar , així, en la Copa del Rei, amb un format que enfrontava equips de Divisió d’honor i els de primera, en vuitens de finals  s‘elimina al CN Mataró, equip de la categoria superior. Era febrer de 1994, propera la seva nominació com a seleccionador estatal. Lluny de enlluernar-se, amb el seu nou projecte , el Joan vol finalitzar el seu somni de deixar l equip amunt de tot I ho assoleix a la fase d ‘ ascens a la A-1 al Puerto de la Cruz , ratificant l’ ascens a falta d una jornada , ascens que comparteix amb el CN Martianez local.

La resta ja es coneguda per tots campió olímpic i mundial

El projecte seguia sense en Joan, vindria un equip de ensomni que seria 3r. de lliga i sots campió de la Copa de Rei però això es un altre historia .

El Joan es i serà referent , però sobretot essència , i pertany per mèrits propis a  l’ historia del waterpolo del CN  Poble Nou

Gracies Joan Per tot el que vas aportar, trasmetre i ensenyar




Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou