Manolita Gutierrez, la campiona a l’ombra d’Aurora Chamorro, formant el millor equip de la historia de la natació del Club Natació Poble Nou. Dos europeus en el seu haver, el junior a Viena i l’absolut a Barcelona i varis títols i rècords a novell estatal. #100anysCNPobleNou

 

Manolita Gutierrez, la campiona a l’ombra d’Aurora Chamorro, formant el millor equip de la historia de la natació del Club Natació Poble Nou. Dos europeus en el seu haver, el junior a Viena i l’absolut a Barcelona i varis títols i rècords a novell estatal. #100anysCNPobleNou

 

Costa escriure de persones , d’amics, amb la por de no ser just, de dir alguna cosa que no agradi, però, la mateixa relació amb ells, si passa, segur que sabran perdonar-me.

Avui us presento a Manolita Gutiérrez Guzmán, una de les components del millor equip de natació del nostre Club Natació Poble Nou, amb l’Aurora Chamorro les més destacades. Va arribar al club , a la natació , perquè el metge li va receptar, per a corregir la columna, que encertat va estar, doncs, aquella nena que va començar a nedar per prescripció medica es va convertit en una magnifica nedadora. Era la petita de casa, els seus pares, Joan i Manola, eren ja grans, la seva carrera els va rejovenir i amb el seu germà es van convertir en els seus millors fans. Bonica, era de les que ens portava a tots de bòlit.

La Manolita, va néixer l’estiu de 1954, un 21 d’agost, i es podria resumir la seva carrera destacant que , als 14 anys fou seleccionada per a nedar els 800 m lliure de la trobada Espanya-França absoluta, tot un rècord de precocitat. Aquella any, amb els seus companys de club, Aurora Chamorro (e.p.d) i Florentino Villà, van anar als Campionats d’Europa Júniors. Especialista en les proves de fons i d’estils, aconseguint varis títols de campiona de Catalunya i d’Espanya.  També va aconseguir ésser record women en els 200 metres estils , amb l’equip de relleus dels 4x100 metres estils, però més enllà dels rècords i títols, cal destacar un parell de fites, la primera, participar en el Campionat d’Europa de Natació celebrat a Barcelona l’any 1970, en el que el Club Natació Poble Nou va tenir una important representació, amb ella i Aurora Chamorro competint en natació i en Josep Padrós en waterpolo. En l’equip tècnic, Agustí Mestres, el llavors entrenador del nostre club i en Carles Adern, l’anterior, tot un luxe. La segona, per a mi inoblidable, quan a les Bernat Picornell, en l’estatal de 1969,  en uns 400 metres estils, amb Mari Paz Corominas com a rival, van fer aixecar al públic de les graderies per a superar-la per una sola dècima de segon.

 












Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou