1972. Tres jugadors en la preselecció juvenil de waterpolo. Toni i Gaspar Ventura i Xavier Gasch. #100anysCNPobleNou

 

1972. Tres jugadors en la preselecció juvenil de waterpolo. Toni i Gaspar Ventura i Xavier Gasch. #100anysCNPobleNou

 

L’any 1972, el dels JJOO Munich, va ser un anys especial pel CN Poble Nou, doncs, més enllà d’aconseguir tenir a tres esportistes del club en la màxima competició internacional esportiva, va mostrar la seva  consolidació en el panorama internacional tant en natació com en waterpolo i amb bons resultats en salts. Demà parlarem de la natació, avui ho farem del waterpolo base.

Era el mes de març, finals del mateix, quan es va celebrar un stage de l’equip juvenil masculí, fins a 18 anys, amb la selecció d’Alemanya, en aquella preselecció, doncs, d’aquells entrenaments van sortir els jugadors que participarien en el llavors tradicional Torneig de Pasqua . En aquella llista hi havia tres jugadors del nostre club, en Xavier Gasch i el meu germà Toni i jo, Gaspar Ventura. A l’equip que va competir, aconseguint un segon lloc en el torneig, darrera d’Itàlia, hi vam entrar el Toni i jo, en Xavier va haver d’esperar, però l’experiència va ser impagable. Concentrats a la Residencia Joaquim Blume, compartint vivències amb el que possiblement ha estat l’entrenador més llest de la historia del waterpolo, en Bandy Zoliomy, que no parava d’ensenyar-nos , tant pel que fa al waterpolo com de la vida, explicant-nos anècdotes i formes de veure el món, fins i tot acudits. Molt proper contra el que ens arribava del tracte amb l’equip absolut.

Els nostres tres jugadors eren dels més joves, dons l’edat límit era per nats l’any 1954, mentre en Xavier i Gaspar ho eren del 55 i en Toni de finals de 1956. En el torneig, en Gaspar va fer quatre gols, per dos Toni.

 





Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou