Josep Bonet (Pepito) , el millor papallonista sorgit del CN Poble Nou. #100anysCNPobleNou

 

Josep Bonet (Pepito) , el millor papallonista sorgit del CN Poble Nou. #100anysCNPobleNou

 

Hi ha molts esportistes nostres, nats i fets al CN Poble Nou, que han assolit èxits defensant altres colors, però que mai han deixat de ser dels CN Poble Nou. Un dels destacats ho és en Josep Bonet. En Pepito, com el nomenàvem i nomenem  tots, va ser una mica l’hereu d’aquella generació d’or del club, papallonista extraordinari que va aconseguir ser recordman estatal i anar a uns campionats del Món, a Cali , l’any 1975.

Si el busqueu per internet, hi trobarem que fou membre del Club Natació Barceloneta, fou especialista en proves de papallona. Guanyà el Campionat de Catalunya en 100 i 200 m papallona (1974, 1976) i el Campionat d’Espanya en 100 papallona (1975, 1976). Baté en dues ocasions el rècord d’Espanya dels 100 m papallona (1977). Participà en el Campionat del Món (1975).  Cal afegir d’on venia i com es va formar per arribar a aquelles marques i actuacions internacionals.

En Pepito, entremaliat, una mica el “ninus” de ‘equip, de seguida va destacar, entrenava sempre al límit. Recordo, quan jo, una mica més gran que ell, patia en les series perquè no em superés. La seva ambició  i qualitat el portaren a l’elit de la natació estatal.

Com anècdota, en el campionat d’Espanya d’hivern , celebrat a Palma, mogut com era, va caure en xandall a la piscina petita que hi havia darrera la graderia quan era a punt de donar-se una sortida.

No puc parlar d’en Pepito sense recordar al Dani,  que ens va deixar jove, el seu germà, del que en parlarem un altre dia com a esportista i tècnic, però, avui t’he el seu racó aquí per com , de petit, era arreu, jugant, baixant rodolant per les graderies de la piscina del club. Ros que semblava nòrdic i sempre amb un somriure que enamorava.

 







Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou