1970, els Campionats d’Europa a Barcelona, un prsagi dels JJOO del 92, amb presencia d’Aurora Chamorro, Manolita Gutiérrez , Josep Padrós i el nostre entrenador Agustí Mestres. #100anysCNPobleNou

 

1970, els Campionats d’Europa a Barcelona, un prsagi dels JJOO del 92, amb presencia d’Aurora Chamorro, Manolita Gutiérrez , Josep Padrós i el nostre entrenador Agustí Mestres. #100anysCNPobleNou

 

1970, els Campionats d’Europa a Barcelona van ser un esdeveniment esperat pel món de la natació catalana i estatal, en aquell moment, la catalana , dominadora del panorama espanyol. La importància del mateix va sobrepassar el que es podia esperar, doncs, a dos anys dels JJOO de Munich 72, van venir totes les figures del continent, aquelles que lluitaven amb èxit davant els seus competidors dels Estats Units i Australià, co podien ser l’alemany federal  Hans Fassnacht, l’oriental Roland Matthes o el suec Gunnar Larsson o el francès Michael Rousseau, que superaren rècords mundials i europeus, admirant al nombrós públic que emplenava les piscines Bernat Picornell inaugurades per aquesta efemèride.

A nivell estatal el campionat va tenir un nom, Santi Esteva que va franquejar als imbatibles campions en el pòdium en les proves d’esquena i mig fons de lliure.

L’aportació del CN Poble Nou va ser prou important, amb dues nedadores, Aurora Chamorro, Manolita Gutiérrez i un waterpolista el nostre olímpic Josep Padrós, més l’entrenador Agustí Mestres, que estava en el quadre tècnic de natació.  L’Aurora va competir en els 100 metres papallona i la Manolita en els 200 metres estils.

Aquella competició va ser una prova de la capacitat organitzadora de Barcelona, tractant tots els aspectes organitzatius com si fossin uns JJOO. Anys després, les mateixes piscines Picornell foren les que acolliren els JJOO de Barcelona 92 .

Van ser una europeus tant atractius que van cridar la presencia del mateix Franco, amb la seva mà dreta en el món de l’esport, Juan Antoni Samaranch, sembrant per un futur esplendorós. De la societat civil, veure a personatges de les revistes del cor en les grades, gaudint de  l’espectacle, o fins i tot el mateix Salvador Dalí, son una mostra de quan d’important van ser aquells campionats d’Europa.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou