Un temporal s’endú les nostres instal·lacions a la platja de la Marbella. Anys 30. Els socis la refan. #100anysCNPobleNou

 

Un temporal s’endú les nostres instal·lacions a la platja de la Marbella. Anys 30. Els socis la refan. #100anysCNPobleNou

 

Una de les joies que he pogut trobar en el Butlletí de desembre de l’any 1961, és l’article titulat, 30 anys d’afició o petita historia que parla ( en castellà, com tot en aquella època), de com el mar, la mar, és va endur les instal·lacions on tenia la seu el Club Natació Poble Nou. L’article explica com, la tempesta, que va arribar a causar danys a la via fèrria i dipòsits de RENFE, enduent-se tanta  sorra que deixa al descobert les defenses antigues de la costa i les primeres instal·lacions de la nostra entitat. Fins a 150 metres s’enduren les aigües. Al Poblenou es van construir els Banys de la Mar Bella a partir del 1918.

També narra com van ser els socis qui , esperant el que  consideraven en aquell temps una autentica utopia, una piscina, van refer, amb ingeni i sacrifici, tal com diu la revista , unes proteccions per a disposar d’una seu on tornés a onejar la bandera banc i negre de la nostra entitat. Proves com aquesta , deia, eren les que enfortien l’estima, incondicional, al club. La seva fe, la d’aquells socis predecessors nostres va ser clau per a mantenir l’esperit que ens va permetre a viure el miracle de la primera piscina municipal, la que fou per molts de nosaltres casa nostre.

A l’arxiu històric del Poble Nou es poden trobar les imatges d’un grup de joves en el que es fa referencia al club, es fa amb dues fotografies, el redactat, parlant de com el club va néixer a la platja, on tenia el local, un berenador diu allà, on els joves s’hi trobaven per a fer esport, prop de l’estació de tren. Parla dels anys 30, però, en l’escrit certifica que els banyadors de la primera fotografia corresponen als típics dels anys vint, època real de la fundació de la nostra entitat. Entre els esports que s’hi practicava hi havia els patins a vela i el Ta-Ka-Ta , un esport que semblava típic , que es va apoderar la Barceloneta i que, com em recordaven els nostres col·laboradors, va tenir el seu espai a les noves instal·lacions, a la zona del “cesped” de la piscina del carrer Llull/Espronceda.






Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou