Mecenes que dotaven de beques d’estudis als esportistes l’any 1962. el soci 164, Joaquim Ribera Barnola, fundador de METALES Y PLATERIA RIBERA (CAN CULLERES) #100anysCNPobleNou

 

Mecenes que dotaven de beques d’estudis als esportistes l’any 1962. el soci 164, Joaquim Ribera Barnola, fundador de METALES Y PLATERIA RIBERA (CAN CULLERES) #100anysCNPobleNou

 

 

Potser van ser els primers. Al butlletí de maig de 1963, he trobat un text  que desconeixia i realment ha fet que em preguntés si el CN Poble Nou va ser el primer en disposar de mecenes esportius, parlo de la natació.

Quan començàvem a nedar, es disposava de beques esportives, però, eren més que res no haver de pagar la quota de soci del club, tenies número, eres soci esportista, però, la quota entrava en el concepte de beca. Més endavant, el club, com d’altres del mon de la natació i l’aigua, va passar a pagar els estudis, fins i tot amb models de mitges beques. Els desplaçaments, fora de Barcelona, eren en autocar, que pagava el club, però, en aquell moment, hi va haver persones que volien ajudar als esportistes del nostre club, essent ells qui, de la seva butxaca , paguessin els estudis dels esportistes més destacats per a facilitar el seu entrenament i desenvolupament.

El primer va ser el soci 164, Joaquim Ribera Barnola, fundador de METALES Y PLATERIA RIBERA (CAN CULLERES) situat a la  Rambla de Poblenou 59-61 (1912-1986) que , a part de fer el pas, encoratja a la gent del barri, particularment o als industrials, en unes paraules que aquí us adjunto.

En la mateixa plana, a continuació, es pot llegir que , a la beca de Joaquim Barnola a Josep Maria Pelegrí Riera, Enric Arbat i Manuel Edo, van atorgar una beca a José Ros.

Son exemples que potser caldria imitar i l’administració premiar als que així ho facin.




 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou