La piscina, cinc anys després, estava cada dia pitjor. El club queia en picat. Les promeses de la nova piscina no es complien. 15 anys després anem a Can Felipa, la nostra casa actual. #100anysCNPobleNou

 

La piscina, cinc anys després,  estava cada dia pitjor. El club queia en picat. Les promeses de la nova piscina no es complien. 15 anys després anem a Can Felipa, la nostra casa actual. #100anysCNPobleNou

 

Ahir em comprometia a seguir parlant de les dificultats amb la piscina, similars a les actuals, encara que per altres motius. En el retall de diari us explicava que , davant el mal estat de l’edifici, es buscava solucions, era un crit d’auxili. Es demanava que s’avancés la construcció de la nova piscina, de 33 metres d’allargada, prevista per l’any 1974.

El que us presento avui és un diari de l’any 1974, quan ja hauríem de disposar de la piscina nova al barri i que el CN Poble Nou seguis fent camí en l’elit de la natació catalana i estatal. Com  veureu no va ser així.

Aquest cop era el Mundo Deportivo qui parlava sobre l’angoixosa conjuntura per la que passava el club degut a l’estat de les instal·lacions. Es podria resumir la situació amb una piscina ruïnosa, diàspora dels esportistes i dèficit econòmic. Les solucions, doncs, treure les beques als esportistes que restaven, augment del preu de les quotes, retallada del personal, reducció dels desplaçaments, final dels entrenaments a la Piscina Sant Jordi per a entrenar en piscina de mides olímpiques. És a dir, deixar en vida latent el club.

El president, Leonci Domènech, retornat per salvar una circumstància molt complicada,  es mostrava optimista, culpava del deteriorament de la piscina a que es va fer amb materials inadequats, o de baixa qualitat, culpant de les condicions de la piscina de la marxa dels millors esportistes i de l’entrenador Agustí Mestres, que va canviar de club per anar al CN Montjuïc. Excusa a l’administració per la manca d’ajudes i creu que la solució és la nova piscina.

Es va estar a la piscina de Llull Espronceda fins l’any 1989, quinze anys després. No cal dir res més.

Hores d’ara som aquí:

Finalment, les demandes dels poblenovins i poblenovines a una nova instal·lació esportiva veuen els fruits.

El regidor del Districte de Sant Martí i d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, David Escudé, va aprofitar l’acte de descobriment del faristol de memòria de la ‘piscina vella’ del club el passat dissabte per anunciar que la nova instal·lació esportiva del barri, llargament demanda pel club i pels mateixos usuaris, es realitzarà a Can Felipa, que passarà a ocupar tot l’edifici, amb una nova piscina de 33 m i una grada adequada per a la nostra afició de waterpolo.

Sens dubte, un anunci espectacular que farà justícia tant a les necessitats creixents del barri, com als esportistes del nostre club, ben a prop del centenari.



Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou