Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

 

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

 

M’ha costat molt decidir si començava,  aquesta sèrie de narracions, pel principi o el final, un final que, com us vaig dir ahir, és un retrobament per sempre. Com el alguns llibres , he decidit alternar, fer salts en el temps, així que no us estranyi, un dia estarem els anys 60 i , el següent,  podem fer un salt fins els voltants dels dos mil vint.

Malgrat que celebrem els centenari del club, fos del 1924, com els estatuts que vaig aportar al club i que el meu pare va guardar durant tota la vida amb les coses de l’avi o l’any 1931, la realitat és que per tots nosaltres, el club comença quan es fa la piscina de la Plaça Lope de Vega, en la cruïlla dels carrers Llull- Esponceda, entrant pel xamfrà. La piscina, la que es va convertir en casa nostre durant molts anys, va ser, si no vaig errat, la primera piscina municipal de Barcelona ciutat. Va ocupar l’espai que havia estat el camp del “Jupit”, el Club Esportiu Júpiter,  equip de futbol històric que es trasllada a un altre espai de la ciutat. El president, Lleonci Domènech, home considerat en la administració de l’època, va ser important en que disposéssim de la piscina. D’ell , en l’apartat dels presidents en parlarem més endavant.

Els historiadors parlen de un inici de dues entitats, el CN Poble Nou i l’Olímpic Club del Poble Nou, filial de Manufacturas Reunidas de la Industria Textil, creat el 1921 i que agrupava en exclusiva els treballadors de la fàbrica d’aquest nom que s’unificaren cap a l’any 1930.  El que jo si que conec, és el que m’explicava el pare, com l’àvi li havia comentat com va començar tot, amb la penya “Titoleta”, un grup d’enamorats de l’esport de la natació, que gaudien del mar. També , quan deixava volar els seus records, explicava com , anant amb els patins a vela amb el seu pare, tenia la sensació de llibertat, de volar.

Tal com diuen els estatuts dels que us adjunto copia, la data de fundació va ser el 17 de gener de 1924, el primer president, Jaume Ciuró Casals i el Secretari, Pere Romañó, el Governador era, Carlos Lossada. El primer domicili, el del president, carrer Amistat , 48.











Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou