Els esports d’aigua i el rugbi de la mà en la historia del club. #100anysCNPobleNou

 


Els esports d’aigua i el rugbi de la mà en la historia del club. #100anysCNPobleNou

 

Avui dedico l’escrit al Rugbi, una secció que ha donat forces èxits al  nostre club. Si ens fixem en els escrits de les revistes de la nostra entitat, tots son signats per Lluís Gabañach. La relació entre els esports era prou fluida, així, recordo, quan els amics de l’equip de rugbi van voler fer un reconeixement als tres olímpics del club als JJOO de Munich 72, també el detall que van tenir en convidar-nos a fer la sacada d’honor a l’equip de waterpolo després de guanyar un  Campionat d’Espanya de categories. Això si, sempre, del mateix club, però amb vides separades, pròpies.

Recordo quan es va arribar a la final del campionat d’Espanya juvenil, amb Adolfo, Ballester i companyia, que vàrem anar a animar-los, o com en el club, el senyor Santolalla, deia que feia els cursets d’adults al vespre, darrera la porteria de waterpolo, de manera gratuïta, per tal de que els ingressos anessin a parar a la secció de rugbi. Fins i tot, entre els empleats del club, de manteniment, el senyor Soriano, era un incondicional .

Hi havia una persona que tots coneixíem, que vivia a la piscina, n’era el conserge, era el senyor Gabañach, entenc que era el pare del internacional que fa poc ens va deixar. Si no és així que algú faci la seva aportació. Vivia en la part de dalt, a la dreta de les graderies mirant a la piscina, darrera de la torre de salts. Una porta blava donava accés al seu habitatge . També us en presento una imatge perquè el recordeu. 

Lluís Gabañach.

Va ser jugador de la secció de rugby, entrenador, vicepresident i soci d’honor del club. Des que es va iniciar com a jugador l’any 1950, i fins que es va retirar l’any 1969, no va tenir un altre equip que el Club Natació Poble Nou, del qual va ser el capità i després entrenador, entre 1969 i 1974. Va ser internacional amb les seleccions espanyola i catalana, i seleccionador català abans de convertir-se en vicepresident de la FCR en la junta de Josep Fabregat (1977-1981), i posteriorment president al 1981. Va ser un dels artífex, juntament amb el president Josep Azuara (1981-1985) del Torneig de les IV Nacions que es va jugar a la Foixarda el 1982, i en el què van participar Catalunya, Irlanda, Escòcia i França.








Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou