El bàsquet femení i una preselccionada en handbol. L’esport femení sempre recolzat des del club. #100anysCNPobleNou

 

El bàsquet femení i una preselccionada en handbol. L’esport femení sempre recolzat des del club. #100anysCNPobleNou

 

En ple recolzament a l’esport femení, potser és moment de recordar que,  al CN Poble Nou, des de sempre se l’ha tingut ben present, és més, ha estat clau en el desenvolupament d ela nostra entitat. No parlo de les nostres campiones, vull dir les de la meva generació, l’enyorada Aurora Chamorro, Manolita Gutiérrez i companyia, ni de la primer dona que feia rècords a la piscina amb en nom del club, Núria Pérez. Parlo de com ja en la temporada 1965.66, el club va presentar un equip de bàsquet femení, del que us adjunto fotografia. En l’actualitat és disposa fins i tot d’equip de rugbi femení. Però el que no coneixia és que havíem tingut equip d’handbol femení i que, d’aquest, havíem tingut una jugadora pre-seleccionada per anar a una competició a Estrasburg.  

Rosa Garcia Muntané, va estar a punt d’arribar a ampliar la llista d’esportistes del club, en aquell moment Núria Pérez, José Ros i Josep Padrós, més el jugador de rugbi, Julio Martín.

La Rosa, va tenir el protagonisme en el butlletí d’agost de 1967, en “Siluetas en Blanco y Negro” ( Pels que no hi caiguin, son els colors del club).

L’entrevistador, Josep Valls Canals, home de basquet , la descrivia com a golejadora. Definia el seu caràcter com a tímid, introvertida, que frena el seu joc.

La Rosa va començar a jugar a handbol a l’escola, per provar la natació a les ordres de Carlos Adern, però l’handbol li agradava més. Va federar-se en l’equip del CN Poble Nou, jugant durant quatre temporades en les posicions de lateral i central, essent la capitana de l’equip.

Sorpreses agradables !




Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou