Campions de Catalunya Juvenils de Natació homenatjats i al “Dicen”. #100anysCNPobleNou

 

Campions de Catalunya Juvenils de Natació homenatjats i al “Dicen”. #100anysCNPobleNou

 

És molt difícil, avui dia, que és publiqui en un diari, encara que sigui esportiu, la celebració d’un campionat de natació i més si és en categoria juvenil, no absolut.

En aquell moment el món era molt diferent i la premsa també, així que, , degut a una bona relació amb els periodistes, especialment diré que dos noms, Antoni Villar, de “Dicen” i “Lean”, conjuntamente amb Josep Maria Miedes, del Mundo Deportivo, el CN Poble Nou va tenir presencia constant en aquets tres diaris , això si, les imatges de “Dicen” i “Lean” eren majoritàriament fetes pe Montejano, un home de club.

Les que us mostro avui, en aquest cas de “Dicen”, que sortia diàriament, com el Mundo Deportivo, a diferencia de Lean que ho feia setmanalment, els dilluns, correspon a la celebració de l’equip masculí juvenil de natació que es va proclamar campió de Catalunya. El formaven per ordre, Antonio del Aguila, un nedador de lliure molt elegant, José Ros, especialista en braça, Josep Maria Pelegrí, lliure i papallona, José  Alejo Díaz esquena i lliure, Josep Padrós , esquena , lliure i braça i Enric Escobosa, esquena i braça. En el torn de paraula es pot veure a Heribert Artigas, president del club i a la seva esquerra, Leonci Domènech , entenc que representant a l’ajuntament, però, sempre amb el club al seu cor.

Tots ells un exemple pels que ens iniciàvem en aquells temps, en Josep Padrós, el més[GV1]   llorejat, dos cops olímpic, Mèxic 1968 i Munich 1972, va arribar a la presidència del club, des del 1988 al 1997, portant a l’equip de waterpolo al seu èxit més important, un subcampionat de Copa.

Antonio del Aguila, va deixar la natació jove encara, va estar festejant en ser ell qui superes la barrera del minut per primer cop per un nedador del CN Poble Nou.

José Ros, internacional en natació i waterpolo, va ser entrenador del club, especialment estimat.

En Josep Maria Pelegrí, tot un símbol, ell i Núria Pérez eren els estendards del club en natació, va ser el primer nedador de la nostra entitat en superar la llavors mítica marca del minut. Va ser 59.00.

José Alejo Díaz, també va ser entrenador nostre, campió de Catalunya juvenil d’esquena i com l’Enric Escobosa, ens van deixar joves.




Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrobar-se amb la família després de mig segle. #100anysCNPoble Nou

Els orígens. Documents i memòria. #100anysCNPobleNou

Els entrenadors. Carles Adern. Fugura i anecdotes, #100anysCNPobleNou